13 januari 2023
19:30

Kumla Hockey Club 2

Referat: HC Örnen - Kumla Hockey Club 2

Det blev en otroligt skön seger i gårdagens hemmamatch mot Kumla HC 2 där HC Örnen kunde vinna med 4-2.

Det var ingen höjdarmatch som utspelades på Trängens UP under fredagskvällen då det var en hel del slarv från båda lagen. Den första perioden slutar 0-0 efter att båda lagen har haft några lägen att kunna spräcka målnollan.

I den andra perioden är det HC Örnen som kan ta ledningen i matchen efter att Joakim Berzelius sätter dit en handledare rätt upp i krysset efter ca 6 minuter spelade. HC Örnen drar på sig en hel del utvisningar matchen igenom och Kumla kan kvittera till 1-1 i just den spelformen efter att HC Örnen slarvat vid mittlinjen vilket skapat en kontring för Kumla. Direkt vid tekning kan Kumla utöka sin ledning när de sätter 1-2 endast 6 sekunder från deras kvitteringsmål. Ställningen står sig perioden ut och Kumla kommer att komma ut i ledning inför den tredje perioden.

I den tredje perioden fortsätter utvisningarna att drabba båda lagen med hyfsat jämna mellanrum och spelet blir en aning knackigt från bägge håll. Efter 10:21 hittar Hampus Lindén till William Nielsen som från sidan kan sätta 2-2 och HC Örnen är återigen med i matchen. Efter detta är det HC Örnen som fortsätter att trycka på för ett ledningsmål och 3-2 kommer när Axel Gisslén gör en fin individuell prestation i anfallszon där han håller i pucken på ett bra sätt och sen sätter dit ett handledskott som går stolpe in efter 16:17 i den tredje perioden. Kumla gör ett försök med en slutforcering genom att ta ut målvakten men här kan Daniel Strindlund sätta 4-2 i öppen kasse och därmed fastställa slutresultatet i matchen.

Det var som sagt ingen vidare match med HC Örnen visar upp en bra karaktär när man kan vända matchen i den tredje perioden genom att göra tre mål.

Tränare Jonas Strindlund efter matchen.
- Tre viktiga poäng men en riktig skräpmatch. Vi slarvar över hela banan och drar på oss en massa onödiga utvisningar. Vi kommer aldrig riktigt in i någon rytm. Starkt ändå att vända matchen till vinst, men vi tar nya tag på söndag.

Tre poäng in på kontot vilket är huvudsaken. Nästa match spelas redan imorgon då HC Örnen ska ta sig till Charlottenberg.